Про чай з ромашкою багато говорили у світі здоров’я протягом століть, але що є правдою? Звідки це? Розповідаємо все про ромашку!

 

Рослина ромашка

Хто її не знає? Ця барвиста рослина характеризується численними білими головками з жовтими серединками,що надає рослині літнього вигляду. Вона може досягати висоти від 10 до 40 сантиметрів і має солодкий запах. Цвіте з травня по вересень і живе близько року. Завдяки порожнистій основі квітки, яка росте у формі конуса, променеві суцвіття, які вперше піднялися, опускаються вниз у міру цвітіння.

 

Звідки походить назва «Ромашка»?

Назва ромашка зазвичай використовується для висушених квітів рослини ромашки. Не дивно, що ромашка згадується в медичній літературі ще з часів стародавніх єгиптян.
Латинська назва рослини ромашки – Matricaria Recutita, де matri означає «мати», а «caria» означає догляд. Сама ромашка походить від слова chamomila, яке є поєднанням слів «chamos» і «melos». Разом ці слова означають «мелене яблуко». Причина такої назви в тому, що рослина росте низько над землею і пахне яблуком.

Історія

Ромашка була популярна ще в Стародавньому Єгипті. Цю траву єгиптяни вважали квіткою бога сонця Ра. Це порівняння частково пояснюється зовнішнім виглядом рослини ромашки, яку можна асоціювати з променистим сонцем. У ромашки також є свої історії в Європі. У середні віки ромашку в основному використовували для аромату. Траву клали на землю під час заходів, щоб поширювався аромат квіткового меду/яблука. Таким чином маніпулювали запахом і в садах.

Де можна знайти ромашку?

За походженням ромашка є південноєвропейською рослиною. Сьогодні її можна зустріти в помірних областях Північної півкулі. Також зустрічається в деяких частинах Південної Америки, Австралії та Нової Зеландії. Рослина ромашки в основному росте на сонячних відкритих місцях із сухим або вологим багатим на поживні речовини ґрунтом. У дикій природі її в основному можна зустріти на полях, пустирях, дамбах, узбіччях доріг, садах і парках.

 

Як заварити ромашковий чай?

Приготувати ромашковий чай насправді дуже просто! Ви можете самостійно приготувати ромашковий чай у 4 кроки:

  1. Закип'ятіть потрібну кількість води
  2. На чашку ромашкового чаю візьміть дві столові ложки сухих квіток ромашки або чотири столові ложки свіжих квітів. Чим більше
  3. квітів використовується, тим сильніший смак.
  4. Залийте окропом ромашку і дайте їй настоятися п’ять хвилин. Вуаля! Ваш ромашковий чай готовий.

 

Але якщо ви віддаєте перевагу зручності чайного пакетика, тоді спробуйте чай Pickwick Ромашка.

Відкрийте для себе світ

Трав’яний чай

Відкрийте для себе натуральні трав'яні чаї Pickwick.

Чай трав'яний з вітамінами

Pickwick Herbal Super Blends — це лінійка трав’яних чаїв з вітамінами та без кофеїну.